Young Living merupakan syarikat terbesar dan pertama di dunia yang membekalkan dan menjalankan perniagaan minyak pati aromaterapi ini sejak 20 tahun yg lalu, mempunyai ladang dan kilang pengekstrakan sendiri di beberapa negara di dunia serta menawarkan ratusan koleksi EO samada Single Oils (semata-mata ekstrak minyak utk sesuatu tumbuhan cthnya Rosemary, Lemon, Sandalwood, Orange dsb), Minyak Pati yang di Blends (campuran beberapa single Oils bagi meningkatkan kuasa (power) penggunaan.

Contohnya Blends Oil seperti Brain Power, Peace & Calming, Stress Away, Joy, Clarity) dan oil-infuses products.  Pada tahun 2014, YLEO telah mengembangkan perniagaan mereka di Malaysia.


Rangkaian produk YL ini diyakini dan digunakan secara meluas di seluruh dunia dan diperakui di peringkat antarabangsa. Ianya bergred terapi (therapeutic grade) dan mempunyai kuasa penyembuhan semulajadi  (natural healing power) yang sangat memberangsangkan kerana keupayaan molekulnya merentasi rintangan darah di otak (blood brain barrier) seterusnya memberikan kesan pada tubuh badan.

YL juga merupakan minyak pati yang lebih berkuasa daripada minyak-minyak pati botanikal yang ada dalam pasaran dan sangat berkualiti tinggi (sebab itu YLEO dipanggil Seed to Seal)

YLEO boleh dan selamat untuk dimakan kerana ia 100% bahan semula jadi tanpa pengubahsuaian atau campuran bahan kimia.